Вероятно ще бъдат приети противоепидемични мерки на национално ниво. Това каза

...
Вероятно ще бъдат приети противоепидемични мерки на национално ниво. Това каза
Коментари Харесай

Извънредна обстановка? Кунчев каза кога идват новите мерки

Вероятно ще бъдат признати противоепидемични ограничения на национално равнище . Това сподели пред публицисти доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор. Очаква се на съвещанието на Министерския съвет да бъде признат нов народен проект, в който да са написани вероятните Коронавирус ограничения.

Кунчев се ангажира, в случай че проектът бъде признат, до края на седмицата да оформи предложение и да го изпрати на здравния министър, с цел да бъде завършено като заповед.

Ако по този начин върви темпът на повишаване на заболеваемостта от COVID-19,  още другата седмица може да се разшири кръгът на местата, на които би трябвало да се носят маски . Вероятно това ще са лечебни заведения, обществени заведения и други места, на които се събират доста хора, сподели още Кунчев, съобщи " Дарик ".

Вероятно маските в градския превоз и публичните места на първия стадий ще бъдат целесъобразни, а в следствие и наложителни.

Очевидно е че броят на инфектираните с ковид пораства, това е в цяла Европа, освен в България. Ако вирусът продължи да протича като по-леко заболяване, последствията няма да бъдат толкоз тежки, означи той.

В летния интервал задоволително ефикасна мярка за понижаване на разпространяването е, в случай че всеки съблюдава няколко рекомендации - постоянно проветряване, отбягване тук-там, където се струпват хора, добра хигиена. Всеки, който желае да се пази, няма потребност от заповеди и надзор - той може да носи маска на всички места, където реши, изясни Кунчев.

Най-добрият метод е всеки, който не се усеща добре, оптимално бързо, гратис, елементарно и налично да получи диагностика. Най-логичното и естественото е това да стане при неговия персонален доктор с безвъзмезден бърз тест, в случай че има потребност лекарят да може да даде направление за PCR тест, с цел да може болния да не обикаля от кабинет на кабинет, а да получи още при първа среща с доктор диагноза и лекуване, сподели още той.

Желанието на Кунчев е освен да се дават посоки, а да могат да вършат и тест непосредствено на място, тъй като пробата става за няколко минути и това е най-достъпното и най-лесното.

Кунчев бе запитан дали ще се вкара още веднъж изключителна епидемиологична конюнктура. " Всичко е допустимо и зависи от политическата воля и от решението на Народното събрание. Сега сега сме при започване на вълната, само че нещата се трансформират толкоз бързо и ненадейно при този вирус, че би трябвало да имаме подготвеност за всяка обстановка ".

Той даде за образец Гърция, където растежът на заболеваемостта е по-висока. " Те не вкарват кой знае какви ограничения - никой няма да тръгне да проваля туристическия си сезон при тази комплицирана така и така конюнктура, само че въпреки всичко преди всичко, когато се вземат решения, би трябвало да мислим за здравето на хората, а по-късно за пестенето на средства ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР